perjantai 1. toukokuuta 2020

TULE TUTUSTUMAAN LAPUAN KOSOLAAN

Hirsiä, tapetinpaloja ja muuta piilossa ollutta historiaa!



Vihtori Kosolasta ja lapuanliikkeestähän talo yhä parhaiten tunnetaan. 160 vuoden historiaan mahtuu kuitenkin tarinoita vaikka kuinka paljon. Poikkeuksellisen nähtävyyden talosta tekee jo sen hurja koko - kaks ja puoli fooninkia ynnä 700 neliötä! Se on vaikuttava maamerkki Lapuanjoen rannassa, keskellä Etelä-Pohjanmaata. 

Maan pinta talon ympärillä on vuosikymmenten aikana noussut ja talon sokkeli jäänyt maan sisään. Eri vuosikymmenillä on tehty remontteja kullekin ajalle ominaisin menetelmin ja materiaalein. Vanhoja ovi- ja ikkuna-aukkoja on suljettu ja uusia avattu moneen kertaan. Kaikesta tästä on ajan myötä aiheutunut talolle erilaisia vaurioita, joita nyt korjataan perinteisin ja luonnonmukaisin menetelmin. Samalla kun pintoja avataan, tehdään kiehtovia löytöjä, jotka kertovat omaa kieltään talon rakennushistoriasta ja sen vaiheista. 

On siinä kunnostajalla tekemistä. Samalla tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus tarjota ohjattu tutustumiskäynti kaikille pohjalaistaloista ja niiden kunnostuksesta kiinnostuneille. Sellaisia on harvoin tarjolla. Kosoloitakin on vain yksi, ja sitä kunnostetaan seuraavan kerran kenties vasta kymmenien vuosien kuluttua. 

Nyt on se hetki, jolloin voi katsella Kosolan talon sisimpiä salaisuuksia, kuulla miten sen pintoja tulkitaan, muodostaa kuvaa siitä millainen talo oli alkujaan, nähdä vaurioita ja saada tietoa siitä miten korjauksia tehdään ja uusia vaurioita ehkäistään kestävillä periaatteilla - myös muissa kohteissa. 

KIERRETÄÄN, HAVAINNOIDAAN JA KESKUSTELLAAN!

Hinta:                        1-5 henkilöä 199,00 € /ryhmä /tunti
                                  6-9 henkilöä 238,50 € /ryhmä /tunti

Ajankohta:                 Toistaiseksi, perjantaisin ja lauantaisin sovittuna aikana
Lisäpalvelut:              Räätälöitävissä toiveiden mukaan

Erityistä                     Kannattaa varautua tukevin jalkinein ja säänmukaisella vaatetuksella
huomioitavaa:           Työmaakohteena ei sovellu pienille lapsille
                                  Kohde ei ole esteetön: liikutaan varoen ja pysytään turvaetäisyyksillä
                                  työpisteistä & korona huomioiden myös toisistamme
Tiedustelut ja
varaukset:                  Kosolan Talo, Taina Hautamäki
                                  puh. 0400 317 138
                                  email:  taina.hautamaki(at)kosolantalo.fi


2 kommenttia:

  1. Olis kyllä kiva käydä talossa.
    Nimim. Eräs Kosola

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnostuksen aikana voidaan järjestää käyntejä kunnostuksesta kiinnostuneille - ja kunhan tiloja valmistuu, arvelen että pidetään omat tupaantuliaiset lapualaisille ja talossa asuneille ja työskennelleille. Tilojen valmistumisen myötä alkaa sitten tulla monenlaisia mahdollisuuksia poiketa aina kun haluaa :D

      Poista